Tør Du Tage en Tur På Tommeltotten?

hitch hiking tomle blaffe mexico

Har du nogensinde blaffet? Her på mandigt.dk er vi temmelig store fans af denne ukomplicerede, men tidskrævende måde at transportere sig selv på. Den mindst blaffende i butikken har “kun” blaffet i Malaysia, for at få et lift ud til nogle jordbærplantager.

Når man blaffer, tomler eller hitch hiker, sker der som regel altid noget uforudsigeligt. Man kommer nogle steder hen man aldrig havde set gennem egen bil eller busbilletter. Jeg har kørt med alt fra polske lastbilschauffører, kenyanske khat-tyggende smuglertyper til vanvittigt rige skatteadvokater.

Fælles for stort set alle ture jeg har haft med tommelfingeren som adgangsbillet er, at der altid følger en spændende historie med. Idag findes der forskellige måder hvorpå vi kan reducere spildpladsen i bilerne, gomore, delebiler og samkørselsordninger. Men der er altså ikke noget af det der rammer den samme romantiske gammeldags stemning, der ligger i at tomle.

Læs også: Fem grunde til at give en fuck for dit testosteron

Når en billist samler en blaffer op, ligger der det i det at bilisten giver blafferen en “gave“. Blafferen giver igen med godt selskab, historier fra en tilværelse, der typisk ikke ligner billistens. De fleste der har samlet mig op, har haft væsentligt forskellig baggrund.

Netop fordi man samler folk op der, sandsynligvis, er meget forskellige fra en selv og ens vante omgivelser, er der næsten garanti for en spændende oplevelse som chauffør. Det lægger også lidt pres på blafferen – man må lige give noget igen i form af røverhistorier og nærvær. Som regel er bilisten igang med en tur de kører hver dag – en hvilken som helst variation fra hverdagen er en opgradering.

I Danmark er der et par længere ture, der er virkelig nemme at gå til:

København – Roskilde

Århus – København (bare stil dig ned ved færgelejet, det er supernemt)

København – Helsingør (strandvejen er genial at blaffe på. Bonus: god sandsynlighed for nogle sprøøøøde rides)

Vores udfordring til dig: Tør du tage en tur på tommeltotten?

Den danske sommer er snart over os, en tur på tommelfingeren er en fantastik måde at få en på opleveren på, hvis du står og skal en tur til Århus, Berlin, København, Stockholm eller en anden spændende destination. Det er altid en god ide at bevæbne sig med en god makker, bunkevis af peanuts og rigeligt vand – men ellers burde der ikke være nogen grænser.

Vi danske mænd har meget nemt med at forfalde til konformitet og stress, en tur på tommelfingeren tvinger dig til at være tilstede og til at være mere nærværende i din egen tilværelse.

Læs også: Din SmartPhone Smadrer dit Fokus

Vi kører et blaffertema her henover sommeren, den bedste blafferhistorie bliver kontaktet og får skudt en præmie i masken. Du kan dele din blafferhistorie som en kommentar her på siden, eller på vores facebookvæg – vi sidder klistrede til skærmen i spænding, så vi skal nok få den at se.

Der findes en række forskellige initiativer i Danmark der handler om at blaffe og give den gas med tommelfingeren på landevejen. Tjek fx:

BLAF
BLAF 2015

Inden du fiser ud på landevejene og tomler til den helt store guldmedalje, kan du lige få Danmarks blaffe-anthem nummer 1 – ingen andre end Kim Larsen står bag:

by Frederik


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/mandigt.dk/public_html/wordpress/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *