Top 5 vigtigste ting du skal vide om mandeparfumer

Den vigtigste ting mænd skal vide om parfume er, at kvinder elsker det! Det er næsten bedre end en buket blomster eller nystrøget skjorte - og er der noget kvinder husker, så er det en velduftende mand. 

Mænd har typisk en idé om, hvilken parfume de kan lide og så tøver de ikke med at købe den største flakon de kan finde. Lidt ærgeligt, da det så nogle gange måske kniber lidt med at prøve noget nyt i stedet for altid at gå efter det sikre valg. 

Det skal der gøres noget ved, så hvis du er frisk på at prøve noget nyt, så er her de 5 vigtigste ting du skal vide om mandeparfumer.

**Fakta om dufte**
Pris og kvalitet hænger sammen, også når det gælder dufte. Grunden til det er, at koncentrationen af duftessens i de forskellige parfumer varierer en del:

•	Den ædle rene parfume indeholder 15-20% af den rene duftessens. Holdbarheden af duften er op til 24 timer, men desværre er den ædle rene parfume også dyrere end de andre koncentrationer.
•	Eau de parfume indeholder 7-12% af den rene duftessens. Holdbarheden er her 6-8 timer. 
•	Eau de toilette indeholder 3-7% af den rene duftessens. Holdbarheden er her 2-3 timer. 
•	Eau de Cologne indeholder 1,5-2% af den rene duftessens. Holdbarheden er her 1-2 timer. 
•	Aftershave vil typisk indeholde den samme mængde duftessens som eau de toilette, men det er svært at være nøjagtig, da der typisk også er andre gode ingredienser i aftershave (fx. kamille, aloe Vera og e-vitamin). 

Herreparfumer indeholder ofte maskuline noter som trænoter og musk. Disse noter gør, at mange mandeparfumer holder længere end dufte til hende selvom koncentrationen er den samme.

**Samme serie, samme duft, længere holdbarhed**
Hylderne bugner af www.dreammodels.dk/pc/parfume, men som du måske har opdaget kan du finde mange serier med mange forskellige slags produkter. At der findes serier med mange forskellige slags produkter gør, at du kan holde dig til en bestemt serie uanset om du har brug for en deodorant, parfume eller aftershave.

At du kan holde dig til en serie gør det ikke kun nemmere for dig at købe parfume. Det gør også, at du kan få en bedre duft med en længere holdbarhed end hvis du brugte produkter fra forskellige serier.

**Påførelse af duften**
Dufte udvikler sig forskelligt på os alle, da det er PH-værdien i huden, der udvikler duften når den kommer på huden. Men det betyder ikke, at det er helt ligegyldigt hvor du påfører din duft. Varmen for din krop har nemlig også stor betydning for hvordan duften udvikler sig.

De bedste steder at påføre din parfume er:

•	Pulsstederne (især håndleddet og halsen er rigtigt gode steder)
•	Indersiden af albuen 
•	Bryst 
•	Nakke 
•	Biceps 

Dertil kommer selvfølgeligt, at nogle parfume kan godt tåle to sprøjt og andre kun ét. Overdoser aldrig din parfume, da for meget parfume kan have den modsatte effekt end det den er beregnet til. Dvs. at for meget parfume kan ende med at lugte grimt fremfor at virke forførene.

Hvis du føler, at du ikke kan dufte din parfume mere så kan det godt være, at du er blevet immun overfor dufte. Læg mærke til om du ofte kommer den på brystet, da det går direkte op i næsen og efter noget tid kan du risikerer ikke at kunne dufte den mere (uanset andre stadig kan dufte den ligeså meget som før). 

**Parfume og fysisk aktivitet**
Generelt sveder mænd mere end kvinder. En af grundende til det er, at mænd ofte er større end kvinder og dermed producerer mere varme og skal derfor også have mere varme afviklet. 

Hvis du er en aktiv sportsmand i din fritid og har et almindeligt job til hverdag, så kan det være en god ide at have en deodorant og parfume til hver sin ting. Mange mærker har serier, hvor der decideret indgår ”sport” i navnet, hvilket selvfølgelig er for at tiltrække den aktive mand, men også for at markere at serien har nogle noter deri, som går bedre hånd i hånd med en aktiv livsstil.

Sportsduftene er typisk meget friske i det og har ikke nær så mange trænoter i duften. Nogle indeholde også citrusfrugter som virker rigtigt godt for nogle, da det kan neutralisere svedlugten. Desværre virker citrusfrugter knap så godt for andre, så her det selvfølgelig med at prøve sig frem. 

**5 hurtige og gode råd**
•	Kig altid på prisen pr. ml. når du køber parfume og husk at jo større flakonen er, jo flere penge sparer du normalt. 
•	Spørg altid om en parfumeprøve inden du køber din parfume med hjem - og få plomberet duften så den kan byttes. 
•	Det er vigtigere at finde en duft der passer dig end at gå efter en duft fra det rigtige mærke. 
•	Tjek nettet for din yndlingsparfume, da der næsten altid er penge at sparer på nettet.
•	Husk at give dig selv den luksus, at have lidt at vælge imellem og prøve noget nyt en gang imellem.


by Frederik


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/mandigt.dk/public_html/wordpress/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *