Regler og Kontrol Slår Mennesket Mentalt Fordærvet

vinterbadning tøj og sko

Forleden dag var jeg nede i min jernhule, et hemmeligt sted i københavn. Her mødes ekstremt kloge mennesker i sjovt og elastisk tøj og sjove muskelsvulmende kroppe og løfter latterligt tunge ting, helst af jern, for at blive massive. Jeg er så klart den slappeste og skinny’este mand jeg har set dernede, og sikkert også den dårligst uddannede.

I flæng bliver der joket om New Public ManagementHeideggers bagtanker, biologiske processer eller immaterielle rettigheder. Nede i den hule er der ro, eller, der er også ret meget støj. En metronom bipper hvert sekund, så de der gerne vil være stærke, kan time deres pauser korrekt. Der er en lugt af jern, sved og kalk og den musik der bliver spillet er god. Du ved, den er god på den der måde, hvor det ikke bare er samlebåndsproduceret popmusik, der bliver skudt ud for at komme i radioen. Der bliver spillet SabbathBowie og Floyd.

Læs Også: Fem grunde til at du bør lave pull ups!

Der er kun godt grej nede i hulen. Det meste af det er tungt, meget tungt, ligesom de fleste af brugerne er temmelig tunge, indtil flere ligner tegneseriefigurer med brystmuskler så store som håndholde og lår der ligesåvel kunne sidde på en shetlandspony. De løfter sindssygt tunge ting og joker på meget højt og metareflekterende plan imens de hører Sabbath, Bowie og Floyd.

Hernede må man gerne være sindssygt stærk og sindssygt klogt, man skal ikke høre et ondt ord for det – men hvis man ikke er velreflekteret, og som en anden Inger Støjberg bræger op, uden at have kilder og argumentation i orden, får man en syngende verbal endefuld, der kan sende selv den mest trofaste neoliberalist grædende tilbage til børnebøgerne, der taler om usynlige hænder og protestantisk etik. Det er en slags svedlugtende betonparadis, hvor man uden at blive stigmatiseret kan dyrke sin krop, uden at være en eller anden halvpsykotisk crazy-daizy mandschauvinist og mens man hører Sabbath, Bowie og Floyd

Men der er en slange i paradiset, for selv her, nede i den hemmelige jernhule, hvor man sværger en ed om hemmeligholdelse, før man træder ned til afguderne Eleiko og Trigger Point Massage, selv her findes papirskubberne. Selv her maser bureaukraterne deres lange fedtede, regelbyggende og væksthæmmende korpus ind, som en parasit der kun lever af at suge energien ud af dem der er foretagsomme og livsglade. Vi skal nemlig bekæmpe doping, der er nemlig nogen der tager LIVSFARLIGE hormoner, som gerne vil være store og stærke – det må der være regler imod. Fx må en håndvægt ikke veje mere end 36 kg, uden at Antidoping Danmark siger god for stedet. For det er ganske vist, at hvis man bruger håndvægte over 36 kg, så tager man ANABOLSKE Steroider nemlig. Hvad reglerne siger er altid det rigtige.

Læs Også: Fem grunde til at give en fuck for dit testosteron!

Man kan jo se lidt fraværende til, mens denne slange foretager sine bureaukratiske klovnerier, for det går jo nok, stærke mennesker finder en måde at være stærke på, selv hvis de kun må bruge deres kropsvægt – men det latterlige i reglens indbyggede paradoks, har et ekstremt provokerende element. Vægtgrænsen er komplet arbitrær, der er ret stor forskel på om man squatter 36kg, hvilket må betegnes som meget lidt, eller om man curler 36kg, hvilket er relativt meget, men stadig ret langt fra olympiske styrkeniveauer.

Denne her bureaukratisering går igen på flere niveauer og kan ses som et generelt problem i vores civiliserede verden. Man må ikke ændre jordhøjden på ens egen grund, med mere end 50cm, uden at ansøge om tilladelse. Man må ikke samle brænde i skoven uden at betale brændselsafgift, man må ikke have en svensknøgle med i flyvemaskinen, man må ikke slagte dyr, man selv har opdrættet og man må guddødemig ikke bade i havnen. Vi må ikke engang pisse i hækken eller sove i skoven, især ikke hvis Politiet ser det.

Alle de her små tiltag, er med til at indsnævre vores råderum og frarøve os evnen til at koncentrere os om de ting der er vigtige. Denneher kultur, hvor der skal holdes øje, kontrolleres og inspiceres, gør at vi drukner i regler, skrivelser, direktiver og vedtægter. I forsøget på at beskytte os mod dem der snyder alvorligt meget, har vi indrettet os på en sådan måde, at vi alle er regelbrydere og snydere og snyltere, ofte uden at vide det. Som i 1984 er man skyldig indtil det modsatte er bevist, for sådan sørger vi for at alt kan ånde fred og ingen fare, og at der altid findes en grund til at holde lav profil. Den lave profil kan passende holdes i jernkælder, mens man, i aflukket rum, har højtragende samfundskritiske diskussioner og løfter vægte, der er så tunge, at AntiDopingDanmark har måtte give dispensation til det, mens man hører Sabbath, Bowie og Floyd.

Hold Det Svedende og lad ikke en grim hater fra kommunen ødelægge din dag!

by Frederik


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/mandigt.dk/public_html/wordpress/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

One thought on “Regler og Kontrol Slår Mennesket Mentalt Fordærvet

  1. Pingback: Mad Max sprænger alle grænser for fed action 6/6 | Mandigt.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *