Mandigt.dk på DR2 i Nærkontakt – En Rigtig Mand

tilpost9d01f029e54a7eaa138611445695a5dd

Vi vil vildt gerne have dig med ind over i det her mandigt.dk-projekt! Du skal være med til at give dit og dine bud på hvad der er mandigt – vigtigst af alt, hvad der er mandigt for dig. Det er nemt nok bare at skrue alt muligt ned over hovedet på dig, men det er vi egentlig ikke helt interesserede i, vi vil have dig med.

For en måneds tid siden var vi med i DR2 programmet Nærkontakt (det starter ca 22 minutter inde).Jeg (Frederik) blev interviewet om hvad der er mandigt efter at have talt om vores mandige 5-kamp. Jeg gjorde mit bedste for at få klarlagt at jeg ikke er en eller anden højere magt, der kan eller skal definere hvad der er mandigt – men at jeg kan fortælle hvad det er for mig. For mig er det fx at følge gamle damer over vejen og at tage ansvar for sine omgivelser. Men det er også at tage chancer, prøve nye spændende ting af, dygtiggøre sig og sætte grænser.

Det er egentlig en af de ting vi virkelig gerne vil med det her projekt, prøve at opildne og anspore til et maskulinitetsideal, der kommer indefra for den enkelte og tager de ting ind, som den enkelte ser som mandige. I den process kan vi jo påvirke hinanden på alle mulige forskellige måder.

I interviewet taler Mikkel Much-Fals og jeg om alle de ting vi gerne vil, men ikke må og hvad vi så alligevel kan gøre, uden at politiet kommer og afbryder herlighederne. Det kunne fx være at spise latterligt stærk chili – eller at blive vildt god til at lave pullups. Vi taler om nogle af de ting og problemer man kan møde i hverdagen, der kan få en til at føle sig som et meget lille menneske – når software står af for eksempel.

For os ligger der en hårfin balance mellem vildskab og ansvarstagen, en balance der tippede over for Mickey Gjerris (manden bag rigtige mænd spiser kikærter) forleden, da vi lagde en video op med Jumbo, et cykelbud der kører afsindigt hurtigt og helt hasarderet gennem københavns gader. Vi fik det der ligner voksen-skæld-ud af Mickey, der vedkendte sig at tilhøre et andet køn, hvis det Jumbo laver er mandigt. Men her rammer vi hele essensen, der er ikke noget rigtigt og forkert, i det store hele. Men der er noget der er rigtigt og forkert for den enkelte – hvorvidt Jumbo er en lallende jubelidiot der sætter andres liv i fare, eller ej, vil jeg lade være op til den enkelte.

En ting er helt sikkert, jeg synes det er pissemandigt at sige fra overfor de ting man synes er nederen, som når Mickey siger “det der synes jeg er super ufedt!”. Det minder mig lidt om situationer hvor folk siger fra overfor folk der bruger seksualitetsorienterede eller kønnede skældsord som “svans”, “kælling” eller “bøsserøv”.

Mange af de elementer jeg nævner ovenfor er også afspejlet i de ting vi vælger at have på vores webshop, grej til hjemmetræning – så man kan tage ansvar for egen krop og dygtiggøre sig, svedig chili, mest fordi det smager vildt godt og store sværd, fordi de automatisk opfordrer til lidt af den der vildskab, som vi selv oplever at lægge låg på i hverdagen.

Giv dine bud på hvad du synes er supermandigt i kommentarerne!

Hold det svedende!

by Frederik

One thought on “Mandigt.dk på DR2 i Nærkontakt – En Rigtig Mand

  1. Pingback: Mandig 5-kamp | Mandigt.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *