Mad Max sprænger alle grænser for fed action 6/6

fotoillustration Jeremy AllenBloomberg Business photo Warner Bros via Bloomberg

“Hvorfor løber du Max?” En lille pige med gigantiske øjne kigger op på Max (tom Hardy), mens han tonser rundt i skumle tunnelsystemer. Albuer og knyttere flyver til højre og venstre. Hvidmalede skaldede Warboys i bar overkrop vælter over Max. Som en bølge af skurkeagtigt muskeltidevand strømmer de ud fra alle gange. Max forsøger at kæmpe sig vej ud af deres kvælende kamp. Som en mand mod bureaukratiet.

Læs også: Regler og Bureaukrati Slår Manden Halvt Fordærvet

Max er blevet gal. Jorden er efterladt sur og salt, der er kun en gold ørken tilbage. Her slås korrumperede krigsherrer om de sidste ressourcer og kontrollen over de barske territorier. Bullet Farm og Gas City er to af hovedprovinserne i skurken Immortan Joes herredømme.

I Mad Max’ dystopiske univers har sproget taget et alvorligt dyk. I Imortan Joes imperium tilbeder man den mægtige V8, bliver sendt til Valhalla hvis man dør i kamp og er “shiny and chrome” når man lykkes med noget vovemodigt.

Læs Også: 3 grunde til at Stærk Chili er Mandigt

De hvidmalede og stærke warboys bliver syge og får store tumorer der bedst holdes nede ved at få tilført blod fra en “life full”. Max er en life full, så da warboy’en Tux, der er koblet op til Max hører at der skal til at være krig, spænder han Max fast til køleren på sin bil mens jagten på en gigantisk lastbil sættes ind.

Selvom ørkenen er gold og øde, er der benzin nok til at gøre samtlige af historiens motorfilm til skamme. I denne onde fusion af Batman, Waterworld, Blues Brothers og Fast and the Furious, er plottet totalt og aldeles ligegyldigt. Der er for meget drøn på til at spilde tiden på at se sig tilbage.

Tror du skurkene har bæltekørertøjer, shotguns og motorsave? Det har de. Tror du der er sprænghoveder for enden af kastespydene? Det har de. Tror du bilerne har pigge på dækkene? Det har de. Tror du warboys kan lide at bruge flammekastere? Det kan de. Tror du skurkene hører tårnhøj krigsmetal, fra en væg af gigantiske højtalere parkeret ovenpå en monstertruck? Det gør de.

Hvis mandigt.dk nogensinde skulle lave productplacement, er jeg sikker på at Sværdet ville passe perfekt ind i det jernmættede benzinfrenzy Mad Max er. Se bare her hvor godt Sværdet går sammen med bar overkrop, benzin og tændstikker.

I Mad Max er der smurt så tykt på med ild, eksplosioner og store motorer at det er svært ikke at elske bøvetheden. Hvis du ikke ved hvad du skal give eller ønske dig til fars dag, vil jeg på det varmeste anbefale en tur i biffen med Mad Max som fars dags gave.

Filmen er så tætpakket med bøvet action, at man næsten ikke kan tro det. En time inde i filmen har man stadig ikke fået et pusterum, jagten fortsætter for fuld smadder henover den golde ørken. Bulet metal, smadrede vognlig og store eksplosioner er alt der er at finde i ørkenen. Max finder sig naturligvis nogle allierede undervejs – men en rolle kan slås ihjel ligeså hurtigt som den kan introduceres.

Alle bilerne i filmen er rigtige biler der er bygget om af alt muligt vildt. Gamle skrammelbunker hvoraf halvdelen af dem smadrede under optagelserne. Se en udførlig gennemgang af de vildeste af bilerne her.

Mad Max vil få dig til at sidde på kanten af sædet fra start til slut, det er der slet ikke nogen tvivl om. Der findes anmeldere der har forsøgt at læse en hel masse politik ind i plottet og handlingen, men helt ærligt, så er det bare en pissefed film med overdrevet meget drøn på.

Eksplosionerne og storslåetheden gør at den virkelig bør ses i biografen, så skynd dig at hive dine nærmeste med dig ind til et eksplosionshelvede af en benzinfest.

Læs Også: Historien Bag Fars Dag

by MartinAP


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/mandigt.dk/public_html/wordpress/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *