Hvorfor er det mandigt at overleve?

IMG_20150107_110151

Lige siden altid, har det været en af de ultimative manddomsprøver at klare sig selv. I vores moderne tider, hvor vi aldrig er bekymrede for om der vil være mad eller rent vand, er det svært at forestille sig hvordan det er at leve i uvished om så basale ting.

Vi ved at det har været skik og brug i adskillige kulturer at sende de unge mænd ud for at tilegne sig ny viden, nye erfaringer og for at skille fårene fra bukkene – var man ikke i stand til at overleve, var man simpelthen ikke stærk nok til at blive hængende i flokken.

I populærkulturen har vi set flere eksempler på mænd der rejser ud på længere dannelsesrejser, i den senere tid sprænger især Into the Wild frem i erindringen. Her drager hovedpersonen ud for at opleve verden med klassiske forfattere i bagagen, Thoreau og hans Walden har helt sikkert været en stor inspiration fra hovedpersonen – det er vigtigt for ham at komme tæt på verden og tæt på sig selv, primært gennem isolation.

Læs Også: Er du Jæger, Samler eller bare Indkøber?

Historien er baseret på en virkelig, men ikke desto mindre tragisk historie, om en begavet ung mand der forsøger at tage favntag med verden og dør af at spise giftige spirer i det iskolde og mennesketomme Alaska. Anyway, kanon film, tjek den ud hvis du ikke har set den allerede.

Her er en trailer til Into the Wild, posten fortsætter nedenunder:

Det fede i den hårde natur?

Fascinationen af de her mandomsritualer bliver jo ikke mindre af, at der er så langt fra vores trygge moderne hverdag, til en verden hvor man først må være med blandt de voksne, når man har slået et vildsvin ihjel med et spyd. Der er en helt klar værdi, både oplevelsesmæssigt, men også erfaringsmæssigt, når man tester sig selv i naturen. Alene oplevelsen af ikke at have elektronik overalt og at være omgivet af naturlige lyde er for fed.

Det her med at vide at når det begynder at regne handler det om at holde sig tør, ellers bliver resten af turen i naturen nemt en meget dårlig og kold oplevelse – det er noget der giver en respekt for elementerne på en anden måde, end når man bare har cyklet på arbejde i øse regnvejr.

Forleden dag fik vi tilsendt denne her video med en rockstjerne, der giver den fuld gas med at bygge en svedig lerhytte, uden at bruge nogle værktøjer, udover dem han laver selv. Du bør virkelig finde 12 minutter af din tid til at drømme dig langt væk til et sted med en lille bæk med god lerjord og unge træer du kan bygge en hytte af – en superfed video hvor man bliver guidet igennem, skridt for skridt, hvordan man bygger en isoleret tæt lerhytte, helt uden brug af moderne redskaber.

Et superfedt element i videoen er, at han bliver ved med at bygge videre, hver gang man tænker “pænt blæret hytte alligevel!”. Men der er altid rum til forbedringer, især når man skal bygge en hytte uden at bruge materialer. Det er survival og overlevelsesvideo når det er allerfedest – virkelig blæret video.

by Frederik


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/mandigt.dk/public_html/wordpress/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *