Det er stadig mandigt at tage ansvar!

Slidstærke Bangura Sleeves med social gevinst

Du ved at social ulighed sutter røv. Det fører stort set kun dårligdomme med sig, øget kriminalitet, lavere levealder, lavere social mobilitet og ringere livskvalitet. Så der er ikke så meget at vinde ved det. Der sidder højst ganske få psykopater ude i verden, der stadig tror vildt meget på den berømte “trickle down effect”, hvor man forestiller sig at alle de sultne afrikanere bliver mætte af at vi sidder og kører svinemørbrad i kæften herhjemme i Dänemark.

IBIS og Oxfarm kæmper for social lighed i mange af verdens fattigste lande, det er skide sejt. Det er en pisse mandig måde at tage ansvar på, at forsøge at løse et problem på langt sigt, i stedet for bare at komme forbi engang imellem og hælde en flaske kildevand på en skovbrand.

Læs Også: Det er Stadig mandigt at tage ansvar III

Kvinder giver i Danmark væsentligt flere penge til velgørenhed og væsentligt mere tid til frivilligt arbejde. Det synes vi egentlig ikke at vi mænd kan være specielt stolte af, hvad synes du?

Det er en af grundene til at vi giver 10% af vores overskud til IBISMANDIGT.DK prøver at gøre op med forestillingen om at problemer løser sig selv og især, at det er regeringers ansvar at løse problemer. Vi må være med til at kigge vores leverandører efter i sømmene og sikre os, så vidt muligt, at der fx ikke indgår børnearbejde i produktionen af vores varer.

Det er netop derfor vi er skidestolte af at have et samarbejde med Bangura Bags, der leverer vores Computertasker og Toilettasker! Dem kan du shoppe og give med 100% ren samvittighed. Vi er hele tiden på jagt efter producenter der kan levere fede uundværlige ting der øger din livskvalitet – uden at det bliver på bekostning af ni indiske familiers førstefødte.

Vores chilisauce er produceret i Danmark af chili der har vokset her. Den bliver lavet af tre gutter, der hverken er børn eller slaver – det er vi ret godt tilfredse med. Du ved at den smager præcis ligeså godt som den smager – der er ikke en bismag af ulands-børnearbejde.

Det er federe for alle at gøre det på den måde, selvom det naturligvis også afspejles i prisen, du kan få alt muligt hejs der er pissebilligt, så hvorfor lægge 500kr for et laptopsleeve, der:

1. Holder resten af livet.

2. Er lavet af gengrugsmaterialer af uddannede folk der får en rimelig løn.

3. Laves af en virksomhed der giver hele sit overskud til et afrikansk børnehospital.

– når du kan købe et i TIGER for en tiendedel. Det går så i stykker efter en måned og er produceret under forhold som forhandleren garanteret ikke har nogen som helst ide om hvordan er. (Undskyld TIGER, hvis i kan redegøre for det, er det naturligvis pissesejt og jeg æder min gamle hat eller lignende efter bevisets fremførsel).

Vi synes det er mandigt at tage ansvar. Når du går op i kvalitet og produktionsleddene i de ting du køber, så kan du være med til at skabe bedre forhold for dem der har mest brug for det – Det synes vi er pissemandigt, også selvom kvinder er langt bedre til det end mænd.

Hold det svedende!

PS: denne blogpost er en del af projektet Blog Action Day hvor tusindvis af bloggere hele verden over sætter fokus på social ulighed.

Undersøgelse om velgørenhed i Danmark af ISOBRO:

http://www.isobro.dk/fileadmin/filer/FRA_ISOBRO/Bilag_56_2013_Danskerne_og_velgoerenhed_anno_2013.pdf

by Frederik


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/mandigt.dk/public_html/wordpress/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *