Er du Jæger, Samler eller bare indkøber?

Kranie i skov

Hvornår har du sidst skaffet din egen mad? Det er sikkert meget længe siden. Vi er blevet meget distancerede fra vores mad, desværre. For mig personligt er det en uge siden, på en svampetur i Gribsskov, vi “fangede” omkring 4 kg rørhatte. De blev piftet op med uforskammet meget fløde, lidt sennep og næsvist meget smør. Der er ikke mange ting der er federe end at sørge for sig selv og ens nære, i det hele taget er det supermandigt at tage sig af sine omgivelser. Under måltidet blev der high-fivet ustandseligt – vi havde det rigtigt fedt med at være os, og med at spise det overdådige måltid vi havde samlet svampe til.

Hvis du fisker eller jæger, så kender du sikkert alle de elementer af sejr og tilfredsstillelse der følger med ved en god fangst. Man sætter væsentligt mere pris på måltidet der følger efter, end man ville gøre på et par fiskefiletter fra frys i Aldi. Det er desværre meget småt med vilde rådyr og kaniner der ligger klar til at blive fanget af dig og mig idag, derfor må vi forsøge at finde andre måder at være supermandige i vores evige projekt med at brødføde os selv.

Læs Også: Top 10 over Mandig Mad

Mickey Gjerris, der er lektor i bioetik, har startet folkebevægelsen “rigtige mænd spiser kikærter”. Han har en tusind år lang saga om at vi idag har en ustandselig magt til at manipulere naturen, men at vi har glemt at der med den magt følger et ansvar. Det ansvar ser han som at vælge fabrikskødet fra og erstatte det med ting der belaster og skader mindre. Hvis man tænker over det, er det ret umandigt at man får en anden mand til at slagte og patere ens mad for sig. Så på den måde er det nemt nok at være enig med ham – han er jo åbenbart en klog mand.

IMG_20150506_090522

– Her er Martin igang med at samle ramsløg til vores håndlavede ramsløgsalt

Kom ud i vores kontrollerede natur og hiv en fiskestang og en svampekurv med, se om du kan samle nogle lækre ting, det er videnskabeligt bevist at dét giver hår på brystet, bedre svedlugt og hurtigere biler. Hvis det kniber, kan du altid se om du og gutterne kan tage det, når låget popper af chipotlen La Morena eller chilisaucen Cha-Chaw. Der er ok smæk i, men vi arbejder pt på noget der giver endnu mere jagtinstinkt – Den Sorte Enke. Det bliver dope!

Læs Også: Skal manden også være forsyner?

Indtil næste gang, hold det svedende!

PS: Hvis du syntes det her var spændende, så skulle du have set det her:

http://thugkitchen.com

En alt for svedig amerikansk blog om at lave fucking syg mad. Tjek den!

https://www.facebook.com/realmeneatchickpeas?fref=ts

Facebookgruppen/siden om at rigtige mænd åbenbart spiser kikærter.

http://en.wikipedia.org/wiki/Freeganism

Hvis det virkelig klør i dig for at komme ud at jage, men du ikke har råd til hverken bue, pile, jagtegn eller geværer, så tag at prøv noget friganisme. Det holder. Supermarkederne smider ustandseligt alt muligt lækkert ud, det bliver en moderne urban jagt, at gå på rov bag supermarkederne for at skralde økologiske flanksteaks, rødvin eller olivenolie.

www.pers-griseri.dk

Jeg kan varmt anbefale Pers Griseri i Jægersborggade, hvis du en eller anden dag får lyst til at smage hvordan rigtigt kød smager. Jeg har besøgt hans gård og de dyr har det ti-fire med at være i live, rulle sig i mudder og de spiser urter, rødder og lokaltproduceret fodder. Derudover er han en superflink gammeldags svineavler der ved hvad han snakker om. Forestil dig en buttet Bonderøven fra Nørrebro.

http://www.mickeygjerris.dk

Noget med Etik og mad, temmelig langhåret.

by Frederik


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/mandigt.dk/public_html/wordpress/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

One thought on “Er du Jæger, Samler eller bare indkøber?

  1. Pingback: #25 Skal manden være forsyner? | mandigt.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *