Chili er Mandigt

ChaChaw Asfalt

Man har jo altid haft det lidt på fornemmelsen. Når en lille bitte grøntsag kan få store behårede mænd til at svede, græde og trygle højere magter om nåde – så må der være en eller anden form for hårdhed hos dem der bare spiser de djævelske frugter for sjov.

Men hvordan kan det være? Hvori består det mandige i at eksponere sig selv for smerte, brand og lidelse? Mennesker der kan lide stærk mad, ser det simpelthen ikke som en dårlig ting. Det er kun nydelse, branden i munden og på læberne bliver på masochistisk vis forbundet med nydelse og velbehag, det kan sågar få tænderne til at løbe i vand, bare at tale om stærk chili.

Læs Også: anmeldelse af “Den er Go i Ørene” – Chili Klaus’ nye bog

I et fransk studie har man set at mænd der frivilligt skovler tonsvis af chili på deres mad, har højere testosteronniveauer. Det er svært at sige om det rent faktisk giver højere testosteronniveauer at spise stærk mad, men det kan ikke skade at prøve, det smager jo godt. Du kan se HER hvorfor det er svedigt at have højt testosteronniveau som mand.

I flæng kan det nævnes at lavt testosteron giver anledning til depression, irritation, overvægt og lav muskelmasse. Høje og sunde testosteronniveauer er sat i sammenhæng med højere forbrænding, større muskelmasse og højere oplevelse af velvære. Heldigvis behøver du ikke finde en eller anden skummel steroide-dealer nede i jern-centret – din hjerne er nemlig meget bedre til at producere det selv. Ved at tilføje bare fire paranødder til din daglige diæt kan du øge dit testosteronniveau.

LÆS MERE OM TESTOSTERONBOOSTENDE MAD HER).

Mænd der indtager ekstremt stærk mad er gennem historien blevet portrætteret som stærke, dominerende og succesfulde. Lidt ligesom mænd med skæg. I danmark har vi set chiliens popularitet gå helt amok med chilikonkurrencer og ny-kendissen Chili Klaus (der også pakker et temmelig mandigt skæg). Selv i tv-programmet Rigtige Mænd på DR1 spiser håndværkerne stærk chili som en manddomsprøve da de møder den Skaldede Kok.

Chilien er en slags moderne gladiatorkamp – hvem kan spise mest? Hvem kan spise den stærkeste chili og virke mest upåvirket af det? Vi har lavet en chilisnaps der fungerer fremragende til sådan en styrkeprøve. Den hedder Den Sorte Enke og er lavet på verdens stærkeste chili – Carolina Reaper – den er pænt fucking stærk!

Nydelsen ved at spise stærk chili vil nok fortsætte med at være en gåde lidt endnu, men idag er chilien ved at være så populær, at selv danskere dyrker og avler løs på de stærkeste af slagsen. Hvis du har fået øjnene op for chilispisning bør du virkelig se om du kan få fingrene i den der hedder Bhut Copenhagen Orange. Ikke alene er den helt vildt flot, den smager også vidunderligt og er overdrevet stærk!

mandigt.dk går vi temmelig meget til den med chilien, den brændende røgede smag er bare for genial og vanedannende. Uanset hvordan det hænger sammen, vil vi fortsætte med at køre en halv skål chili ned på shawarmabaren – og du burde gøre det samme.

by Frederik


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/mandigt.dk/public_html/wordpress/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

One thought on “Chili er Mandigt

  1. Pingback: Anmeldelse af “Den er Go’ i Ørerne” af Chili Klaus | Mandigt.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *