Skal manden være forsyner?

Screenshot 2015-05-07 09.45.09

Mandens rolle som forsyner bliver nævnt af mange som en af de vigtigste roller for manden. Det er et gennemgående tema for maskuliniteten, på tværs af de fleste kulturer, at tage sig af sine nærmeste samt tage ansvar for sig selv og sine omgivelser. I vores survey om den danske mand 2015 har vi høstet en del bud på hvad det vil sige at være mand i Danmark anno 2015. Det at kunne klare sig selv, er en færdighed der scorer meget højt.

Svar på undersøgelsen her. Det tager ca. 10 minutter.

Idag har vi holdt møde i en park mens vi samlede ramsløg. Ideerne i det kreative forløb kom flyvende til os, alt imens vi squattede ned og samlede de friske og velsmagende ramsløg. Vi var omgivet af fuglekvidder, raslen fra skovbunden og sprøde nyudsprugne blade. Man mærker en klar kontakt til egen krop og til omgivelserne mens man sidder der og udvælger de friske blade og plukker løs med begge hænder.

I min bog, var det ret meget federe end at holde et møde på et kontor med frugtskål og dårlig udluftning. Det er netop dét der er det fede ved at samle dele af ens mad ude i naturen – naturen er en behagelig og afstressende ramme at være i (når der ikke lige er isvinter eller skybrud, bevares). På den måde står udendørsoplevelserne i en stærk kontrast til det liv de fleste af os lever, indendørs og foran en computer.

Naturen er stimulerende og beriger krop og sjæl, solen giver D-vitamin der modvirker depression og fremskynder testosteronproduktionen hos mænd og ramsløg i sig selv indeholder 20-40 gange så meget C-vitamin som citroner. Du kan lave en latterligt lækker pesto af ramsløg, eller bare bruge dem som et ekstra grønt indspark i køkkenet generelt. De gode grunde til at finde lidt supplement til ens kost ude i naturen er utømmelige, favntaget med livet og med verden giver blod på tandet og lyst til at prøve sig selv af.

Hvis du er tændt på at gå i gang med den slags er det bare at tage en pose i lommen og komme i gang. Der er i Danmark en bred vifte af spiselige urter der står overalt, selv hvis du bor i en by, kan du finde parkområder med gode urter. Et par stykker der er lette at gå til og som smager godt er skvalderkål, løgurt, grannåleskud, brændenælder og skovsyre – allesammen virkelig lette at finde og virkelig lette at tilberede så de smager godt.

Er du jæger, samler eller bare indkøber?

Idag er vi som borgere meget afskårne fra vores fødevarer, vores frugt og grøntsager kommer fra Spanien, Holland og Argentina. Før i tiden har hoveddelen af vores befolkning været direkte beskæftiget i landbruget, i dag kan vi dårligt forestille os at de små røde kugler vi kalder tomater, kommer fra en plante, der kunne stå i vores vindueskarm.

Det giver en virkelig god fornemmelse, at samle ens egen mad, det er en meget livsbekræftende oplevelse, at ens arbejde bliver til mad og at den mad kommer fra naturen. Ramsløgene er med os en uge eller to endnu, så se at kom ud og led efter dem, mange af dem er begyndt at gå i blomst, så de er nemme at genkende og finde netop nu – men forsøg at finde de spæde blade på de planter der endnu ikke har sat blomster, de bliver hurtigt bitre og harske når først de blomstrer. Men sikke et svineheld, at blomsterne så også smager helt vildt godt!

Vi er ved at udvide vores sortiment med ramsløgsalt, der kommer på Mandigt.dk om et par dage.

Kilder:
http://www.byhoest.dk

http://www.aarstiderne.com/Opskrifter/Leksikon/ramsloeg

Mandig Survey

by Frederik


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/mandigt.dk/public_html/wordpress/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

One thought on “Skal manden være forsyner?

  1. Pingback: Er du Jæger, Samler eller bare indkøber? | Mandigt.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *