Anmeldelse af bogen “Funktionel Træning”

Funktionel Træning

Her på Mandigt.dk holder vi nytårskursen, sidste uge anmeldte vi første afsnit af DR’s nye serie “en rigtig mand” (se den her). Vi fejrede sidste uges anmeldelse med en løbetur i Amager strandpark, et miljø der passer lige ind i sjælen på denne uges anmeldelse af træningsbiblen Funktionel Træning – af Thomas Rode, Thilde Maarbjerg og Dennis Frisch.

De elsker det barske og det umiddelbare. Blæst og regnvejr bliver nærmest set som en slags lækkert krydderi på løbeturen eller workouten, lidt ligesom de fleste tænker på popcorn i biografen.

Der ligger vel en eller anden form for sandhed i ordsproget “man skal yde før man kan nyde”. Udover at leve et svedigt liv, handler bogen om at presse sig selv til at få bedre oplevelser og højere grader af velvære. Når vinden rusker, regnen pisker og benene syrer, det er dér det bliver rigtig fedt at være i træning, når man trodser mageligheden og mærker verden på kroppen, i stedet for at se den på fjernsynet.

Når man efterfølgende slår sig ned i hjemmet, får varmen og nyder følelsen i kroppen, så forstår man for alvor hvad det fede i afslappelse er. Dét ser ud til at være budskabet i manualen Funktionel Træning – og det er i øvrigt også en filosofi vi på mandigt.dk kan tilslutte os.

Læs også: 5 gode grunde til at du bør lave pull ups!

Det der virker barskt og uvelkommende på afstand, er altid en fest at have overstået, om det så er en løbetur, en kedelig opgave eller en vinterbadning.

Bogen er inddelt i tre vigtige afdelinger, motivation, kost og træning.

Motivationsafsnittet er underholdende og velskrevet og giver nærmest en lyst til at springe direkte i Øresund under læsningen. Det indeholder en del sproglige finurligheder, der gør det spændende at læse for en sprognørd, men glimtet i øjet burde være klart nok til at de fleste kan få noget ud af det.

Kostafsnittet indeholder en række opskrifter der ser absurd lækre ud, men der er måske skudt lidt over målet i forhold til almindelige dødeliges køkkenkompetencer. Her kan man tydeligt mærke at to ud af bogens tre forfattere har en fortid i gourmet-verdenen. Det er lidt synd, denne læser blev i hvert fald tabt i processen.

Læs også: Top10 over mandig mad

Træningsafsnittet er vel nok det vigtigste, jf bogens titel. Bogen indeholder et meget omfattende øvelsesbibliotek med billeder af jernmanden Thomas Rode, der udfører øvelserne i smukke og smadrede industrielle omgivelser. Det er den tidligere jægersoldat Dennis Frisch der har stået for at komponere programmer og øvelsesbibliotek – og det er virkelig gennemarbejdet og relativt nemt at forstå.

Ideen er, at man med ganske få redskaber, kan stable en aldeles alsidig workout på benene, der kan blive ved med at udfordre selv den mest drevne sportsudøver over mange år.

Udover øvelsesbiblioteket, kommer bogen med programmer til tre forskellige træningsniveauer; utrænet, trænbar og trænet. Under alle niveauerne er der henholdsvis et grundtræningsprogram, et lyntræningspas, et styrkeudviklende program, et barmarkstræningsprogram, et kredsløbsprogram og et kropskompositionstræningsprogram.

Alt i alt en meget god bog at anskaffe som en træningsbibel, hvis man mangler sådan en. Her på mandigt.dk har vi i længere tid trænet efter principperne i bøger som You are Your Own GymNaked Warrior og Convict Conditioning, der alle lægger sig tæt op af hjemmetræningsfilosofien i Funktionel Træning.

Alt i alt er Funktionel Træning en ganske udemærket guide til begyndere såvel som øvede, hvilket kvalificerer den til at modtage 4/5 armbolte fra Mandigt.dk

I dagens og denne anmeldelses anledning, har vi kastet os ud i nedenstående program, det var fedt nok. Pisse hårdt og dejligt beskidt. Det tog ca en time med opvarmning.

Hold det Svedende!

4 runder med 45-60 sek pause af:

8 knee jumps

8 split jumps

4 runder med 45-60 sek pause mellem hvert sæt af:

10 squats timing: 40×0

10 dødløft timing: 40×0

2 runder med 45 sek pause mellem hvert sæt af: 

30 Step-ups

30 walking lunges

3 runder af

20 dødløft

25m høj kravl

25 m sprint

20 mountain climbers

2 minutters pause

by Frederik


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/mandigt.dk/public_html/wordpress/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *