Fem grunde til at give en fuck for dit testosteron

til mandig blogRED

til mandig blogRED

Mænd producerer omtrent 20 gange så meget af det mandlige kønshormon, testosteron, som kvinder. Testosteron er udslagsgivende for mange faktorer i en mands liv. Her er fem gode grunde til at give en fuck for dit testosteron-niveau:

1. Testosteron afgør hvor godt du bygger muskler og hvor stærk du er:

I dagens Danmark er det ikke sådan livstruende, hvis man ikke er bomstærk og i god form. Man skal nok klare turen i Netto eller turen på kontoret alligevel. Men det har aldrig været en ulempe at være stærk.

Springer man fx i havnen på en sommerdag uden først at se efter om der er en stige, ja, så er det noget rigtigt lort, hvis der ingen stige er og man ikke er stærk nok til at trække sig selv op på molen igen. Hvis en ældre person vælter på gaden i ens nærvær, kan man ikke hjælpe dem op igen, hvis man ikke har kræfter til at løfte dem osv.

Læs Også: 5 Gode Grunde til at Du Bør Lave Pull Ups

Læs Også: Mangler du også styrke i dine pull ups?

Det er aldrig en ulempe at være stærk, testosteron hjælper dig til at blive stærkere og er udslagsgivende hvis du forsøger at opbygge muskelmasse.

2. Lavt testosteron hos mænd er kædet sammen med depression og stress:

Depression og stress er nederen. Supernederen faktisk. Men det viser sig, at en god testosteronbalance gør en mand mindre tilbøjelig til at få depression eller komme til at lide af stress.

Hvis du har nok testosteron bankende rundt i kroppen lader du dig ikke slå ud af udfordringer i familien og på arbejdspladsen, ligeså nemt, som hvis du har lavt testosteronniveau.

Tænk på din krop som et system, hvis der er en ubalance, er det nemmere at stresse/vælte/påvirke systemet. Når dit testosteronniveau er for lavt er du i ubalance, når det er højt påvirker det både dit mentale og kropslige overskud positivt.

3. Testosteron giver livslyst og potens

Dit lave testosteronniveau påvirker din sexlyst og din potens. Hos unge mænd, der generelt har et højere testosteronniveau end ældre mænd, kan man se et tydelig forskel.

Det er ikke for sjov at man taler om hormoner i luften om foråret.

Læs Også: Du Får Alzheimers Hvis Du Ikke Bevæger Dig!

Faktisk oplever mange med lavt testosteronniveau også, at det bliver sværere at styre deres temperament. Det er vel en slags opgør med den gængse forestilling om at testosteronbomben partout er agressiv og vanvittig.

4. Det du spiser sætter sig bedre på din krop hvis dit Testosteron-niveau er tilpas.

Du bliver hvad du spiser og alt det der. Men din krop investerer energier forskelligt, alt efter hvordan dit testosteronniveau er. Hvis du har et højt testosteronniveau, vil din krop have lettere ved at lave mad om til muskler og omvendt.

Læs Også: Top 10 over Mandig Mad

Mænd med lavt testosteron oplever at blive bredere om maven og smallere om overarmene. Det er irriterende, for så bliver man jo egentlig bare svagere og federe. Man kunne blive slankere og stærkere, hvis man lige fiksede den hormonelle ubalance.

5. Testosteron øger (måske?) livskvaliteten betragteligt

det her studie gav man testosteron til mænd med Alzheimers. Der skete ikke en skid, de var stadig super Alzheimersramte.

MEN

Dem der fik testosteron oplevede en mærkbart højere livskvalitet, end dem der fik placebo. Det kan måske hænge sammen med de fire andre ting vi her på mandigt.dk har listet op.

I hvert fald råder vi dig, kære læser, til at gøre mandige ting og have det skidesjovt i processen.

Som Kant sagde:

Frihed bør gå helt indtil den begrænser andres“.

Kilder og yderligere læsning:

Superfedt podcast om testosteron på This American Life:

http://www.thisamericanlife.org/play_full.php?play=220

Sundhedsguidens artikel om testosteron, god læsning!

http://www.sundhedsguiden.dk/da/temaer/alle-temaer/manden/Flere-danske-maend-mangler-testosteron/

Art of Manliness har skrevet halvtreds kilometer om testosteron, kig på det:

http://www.artofmanliness.com/tag/testosterone/

by Frederik


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/mandigt.dk/public_html/wordpress/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

5 thoughts on “Fem grunde til at give en fuck for dit testosteron

  1. Pingback: #25 Skal manden være forsyner? | mandigt.dk

  2. Pingback: Skal manden være forsyner? | Mandigt.dk

  3. Pingback: Top 10 Mandig Mad | Mandigt.dk

  4. Pingback: Tre grunde til at stærk chili sauce er fedt og super mandigt | Mandigt.dk

  5. Pingback: Chili er Mandigt | Mandigt.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *