YES! Farkroppen er for fed!

ToplessCowell

Farkroppen har hittet på internettet siden slutmarts. Det hele startede med den her artikel der hylder farkroppen, kroppen der ligner noget der engang har været i form, men som idag er mere til pizza og bajer. Som altid er der en amerikansk trend og formulering der er stukket lidt af. Når man ser billederne af denne “afslappede” kropstype, er der egentlig tale om en mand der ser ud til at være i rigtig fin form, bare med et fedtprocent over 12% så vaskebrættet ikke er synligt.

ToplessCowell

The dad bod says, “I go to the gym occasionally, but I also drink heavily on the weekends and enjoy eating eight slices of pizza at a time.”

Det lyder jo virkelig godt nyt for dem der ikke er så tændte på at passe på sig selv og egentlig helst vil fortsætte en magelig tilværelse. Der er en blogger i USA, der har givet grønt lys til den kropsform det afføder. Det er det fascinationen af farkroppen udsprænger af, en tilværelse hvor der ikke er tid og ressourcer til at prioritere at holde sig nyhugget, time sine måltider og sige nej tak til øllene til fodboldkampen eller rødvinen til middagen. Problemet er bare, at de mænd der fremhæves reelt bruger timer på at holde sig stærke og holde sig i form. Tænk på Jason Segel og hans kropsform hvis du er i tvivl om hvor vi er henne.

Men man skal altså ikke tage fejl, de mænd der bliver fremstillet som indehavere af farkroppe er altså ikke nogen der bærer præg af ølvom og mandepatter. De ser i bund og grund temmelig fit ud.

Leonardo-DiCaprio farkrop

mandigt.dk mener vi først og fremmest at din krop er DIN. Hvis det er vigtigt for dig at rocke en krop der er godt i stand, så fortsæt med det, især hvis det er noget du trives i. Men det er dig det handler om. Ligesom en Bjørn Borg reklame med sixpacks og udstående blodårer ikke bør være din motivation for at ramme vægtene i gymnastiksalen, bør en farkrops-hype heller ikke være det der får dig til at holde op med at lave de ting du holder dig i form med.

Som Joachim skrev om i sin første blogpost bør din motivation for at forme og dyrke dit udseende komme indefra. Når du lader andre diktere dit krops/skæg-ideal giver du køb på din egen autoritet i din krop. Hvis du får et kick ud af at træne hver dag og veje dine måltider, så er det helt sikkert det rigtige for dig, hvis du er meget til at dele en spand is over en film om fredagen, så giv den gas med det.

Det at holde sig i form handler om voldsomt meget mere end om at se ud på en bestemt måde. At træne for et bestemt udseende er en kamp der er svær at vinde for de fleste – genetikken har simpelthen for meget at sige. Du kan justere på to parametre;

1. Din fedtprocent

2. Dine musklers størrelse

Det er ikke noget der sælger specielt mange bøger eller træningskurser eller fitnessabonnementer eller diætkogebøger. Men dine musklers form og din kropsform er givet genetisk, nogle er tætte og knudrede, andre er lange og ranglede, nogle ligner Bjørn Borg modeller, andre ligner noget der er skabt til at bo på en traktor og kaste med halmballer.

Derfør bør din træning og din kost og dit alkoholindtag handle om alt andet end dit kropsideal. At holde sig i god form har en bred vifte af ekstremt store fordele, der ikke handler om udseende. Du bliver ældre på en federe måde, du får færre livsstilsygdomme, bedre helbred, mindre depression, mere energi og lyst til livet. Det samme gør sig gældende for din kost, du kan passende tage Michael Pollans madregler op, istedet for at gå på en eller anden populær “diæt”:

  1. Spis mad (her menes ting der ikke er tilberedt på en fabrik)

  2. Spis flest planter (her gælder både frugter, grøntsager, bær, nødder og korn)

  3. Spis ikke for meget

De gode grunde til at spise rigtig mad og tilberede sin egen er uendelige, det er bare dumt at lade være. Så tænk over det næste gang du hører om den næste “trend” det værende sig skovhuggerkroppen, farkroppen, stenalderdiæten, 5/2-diæten, juice-kuren eller smedetræningsprotokollen.

Dit liv handler først og fremmest om at være dig og være det på din måde. Det er fristende at lade en eller anden kur eller livsstil tage styringen, men det fedeste er kraftedme at være herre i eget hus/krop.

Hav en fabelagtig weekend mand!

Frederik

Kilder:

http://theodysseyonline.com/clemson/dad-bod/97484

http://www.mirror.co.uk/3am/celebrity-news/what-dad-bod-introducing-physique-5637231

Michael Pollan “Food Rules” http://michaelpollan.com/books/food-rules/

by Frederik


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/mandigt.dk/public_html/wordpress/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

2 thoughts on “YES! Farkroppen er for fed!

  1. Pingback: #27 Du får alzheimers hvis du ikke bevæger dig! | mandigt.dk

  2. Pingback: Du får alzheimers hvis du ikke bevæger dig! | Mandigt.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *