Rigtige Mænd Har Skæg – eller Har De?

halvt skæg gillette mandigt mandig

Gillette lancerede for et par uger siden en video på de socialer medier med et budskab der mere eller mindre var at de stygge trendssættere har forvildet manden til at tro at skæg er fedt. Men hvis vi står sammen og støtter hinanden hinanden i glatragningen, kan vi få konverteret de forvildede skæg-stakler tilbage. Selvfølgelig med obligatorisk tagning og en marketingafdeling og tilkøbt bureau, der håber det går viralt og skubber salget af neonfarvede vibrerende skrabere i vejret.

 

Hulemænd På Bastionerne

Efter Gillettes kampagne oversvømmedes internettet af beskæggede mænd der bevæbnet med memes og katchy slagråb forsvarede skægmandens ære og erklærede at folk uden skæg er kvinder og lignende.

Jeg har selv skæg, men vil forsøge at lade det stå. I stedet vil jeg dykke lidt ned i, hvornår vi mænd føler os mandige, og slå et slag for at finde sin mandighed igennem det man selv synes er fedt og stikke resten op et sted hvor solen aldrig skinner – røvskæg eller ej.

Ja Mand!

Videoen er et symptom på en kedelig tendens hvor ganske mange desværre har en trættende vane med at skulle pege fingre af andre og så sige at det gode i hvert ikke er sådan.

 

“Godt jeg ikke har fuldskæg – han må være usikker på sin mandighed!“

 

“AD!!! han er alt for muskuløs – han må have en lille pik!“

 

“Sådan en blærerøv med den porsche – han har sikkert aldrig tid til at se familien!“

 

Hvadenten det ligger for langt væk fra fingerpegerens komfortzone eller de bare er misundelige skal der helst følge en mangel med – et tomrum der er den egentlig årsag bag. Man kan åbenbart ikke bare synes at det er fedt at løfte tunge ting og se godt ud nøgen eller køre i en hurtig bil der river helt ned i maven når man jogger sømmet i bund.  Selvfølgelig er det da en mekanisme der finder sted nogle gange, men come on mand, vi er altså bedre end det hvis vi vil det.

 

I stedet for at gå til tilværelsen og omgivelserne med en negativ og nedladende attitude, bør vi omfavne at vi er så forskellige og sige JA til de ting vi hver især synes er fede. Nogle af os har store svedige skæg, andre har en charmerende renskrabet kind – det ene er ikke mere okay eller federe end det andet. For nogle er skægget det ultimative udtryk for maskulinitet, vores kvindelige modstykker kan trods alt ikke gro dem, for andre er det et skrigende signal om manglende grooming og overskud til personlig pleje. Det vigtige er at det er en beslutning manden selv har taget, og ikke er blevet stopfodret gennem reklamer, rockmytoliger og hvor det nu ellers kommer fra.

Uanset hvad der motiverer og ansporer din følelse af mandighed, er der én ting som ingen kan tage fra dig, din mandighed er DIN.

Dermed ikke sagt at alting bare pludselig er okay, træk på skuldrene osv. Vi har et ansvar overfor os selv og for hinanden, vi må opføre os ordentligt, tale pænt og irettesætte de klaphatte på Gillette, der prøver at fortælle dig at du skal barbere dine stubbe, fordi de siger det. Eller de klaphatte der prøver at fortælle dig at du ER din hurtige fede bil eller dine store svedige muskler. Helt kogt ned handler det om at at reflektere over sine valg og stå ved dem, mandighed kommer indrefra og vil aldrig kunne tilkøbes, barberes eller løftes frem.

Definer og arbejd med din mandighed positivt – gør du det du synes er fedt – frem for at have travlt med at definere for andre hvordan deres mandighed skal være.

– Joachim

PS: vi er ved at undersøge hvad mandighed er for danskerne anno 2015, du kan hjælpe os sindssygt meget ved at svare her: http://goo.gl/forms/PLBz9En37z

by Frederik


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/mandigt.dk/public_html/wordpress/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

5 thoughts on “Rigtige Mænd Har Skæg – eller Har De?

  1. Pingback: #26 YES! Farkroppen er for fed! | mandigt.dk

  2. Pingback: #27 Du får alzheimers hvis du ikke bevæger dig! | mandigt.dk

  3. Pingback: YES! Farkroppen er for fed! | Mandigt.dk

  4. Pingback: Fra Mandligt til Mandigt | Mandigt.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *