Tre grunde til at skak giver dig et bedre liv

Mandigt at spille skak

Glem alt om selvhjælp, religion, atkins og 5:2 diæter.

Skak er vejen til et bedre liv.

Udover at være det tætteste man kommer en revolverduel i vores civiliserede samfund, er det også et supersvedigt spil.

Mandigt.dk har lagt sig i selen og lært lidt om skak og om hvorfor det er så supersvedigt.

Hjerne er det nye muskel, måske er muskel igen ved at blive det nye hjerne – hvem ved? Det bliver sikkert aldrig rigtig usejt at have begge dele og skak er et af de allervildeste redskaber til at få hjernedelen i bedre stand.

Men vi er jo ikke kommet for at drikke kaffe, her kommer de 3 grunde til at skak giver dig et bedre liv.

1. Skak styrker hukommelse, logisk og kreativ tænkning

Og hvad mere kan man så bede om? Den store del mønstergenkendelse det kræver at blive dygtig til skak styrker hukommelsen. Reglerne fungerer som matematiske regneregler og kræver logisk tænkning. For at tage fusen på din modstander er du nød til at gøre noget modstanderen ikke kan forudse. Derfor lærer du at tænke ude af boksen – som man siger idag. De tre egenskaber alene burde være nok til at få dig til at hive brættet frem og træne løs, allerede idag.

2. Skak lærer dig at tænke strategisk

Hvis du er i stand til at tænke fremad og gøre livet i fremtiden lettere for dig selv (i skak=sværere for din modstander), så er der en ret god chance for at dit liv kun bliver federe, i takt med at du bliver ældre. Skak lærer dig at tænke i strategiske baner og overveje om en handling i dette øjeblik bringer dig tættere på endemålet – at vinde spillet.

Tænk hvis man kunne sidde på et værtshus kl 4 om morgenen og tænke strategisk fremfor impulsivt – Skak forebygger fattigdom/fladhed OG tømmermænd.

3. Skak lærer dig tålmodighed

Her er vi tilbage til revolverduellen. Mens du sidder i duel med din modstander, er du nød til at vente på dennes træk, helst uden at fortrække en mine.

Det eneste du har at lave i mens, er at vente og tænke. Det minder ret meget om to ting, som man kan tage sig til når man bliver utålmodig. Tålmodighed er en supermandig egenskab – uden den havde vi jo allesammen stået nede på borgerservice med SVÆRD i hænderne, klar til at slagte politikereelektronik der ikke virker og bureaukrater.

FUCKING SKAK er en gruppe temmelig gade danskere, der spiller skak på det sorte felt på nørrebro. De kommer på Det Sorte Felt så ofte, at man næsten kan regne med at se dem dernede hver lørdag. Desuden laver de grineren og fede videoer. Hernede kan du se hvor fucking badass skak egentlig er:

Yderligere nørdning:

På chess.com kan du lære meget mere om skak, oprette en bruger og få allemulige vilde værktøjer til at blive bedre online.

En af de mange utroligt videnskabelige kilder der er anvendt til artiklen, Hamilton Chess annoncerer blandt andet at skak er SJOVT! Det behøver du måske ikke spilde din tid med.

http://hamiltonchess.net/about/reasons-to-play-chess/

https://www.youtube.com/watch?v=nLWjQli1NHs&spfreload=10

by Frederik


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/mandigt.dk/public_html/wordpress/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *